Aktuellt


Publicerad 2023-09-09

Hur har moderna trådprodukter förändrat vår värld?

Varje dag omger vi oss med moderna trådprodukter och vi tänker inte ens på detta. Här ska vi se på hur trådprodukter har förändrat vår värld.

Med möjligheten att producera komplexa och invecklade former av metalltråd så kommer möjligheten att tillverka moderna produkter så som vi ser dem idag. Moderna trådprodukter genomsyrar många aspekter av våra dagliga liv. Både privat och inom industrin.


Vi ska se lite närmre på några olika områden där moderna trådprodukter gör stor skillnad. Det är utan tvivel så att de inom dessa branscher har förändrat vår värld.


Trådprodukter inom sjukvården


Inom sjukvården finns det många produkter som har tillverkats med olika typer av bockning. Ett exempel på detta är ortodonti där tandskenor görs med tråd. Detta är en av de trådprodukter som vi ofta ser men kanske inte tänker på som trådprodukt.


Med moderna precisionstekniker för trådböjning så har tandskenorna blivit mycket mer effektiva och dessutom så märks de mindre. Det har förändrat världen för alla som behöver korrigera sina tänder!


Vi kan också se medicinsk utrustning som exempel på trådprodukter som förändrar vår värld. Produkter som kirurgiska instrument har blivit bättre av modern trådböjning vilket har lett till bättre medicinska procedurer där man kan jobba på ett mindre invasivt sätt.


Hemelektronik bygger på trådböjning


En smartphone, surfplatta och dator behöver antenner och dessa har böjts till av fin tråd. Detta ger oss bättre kommunikation såväl som anslutning. De hörlurar och laddningssladdar vi använder för samma apparater har också ofta trådprodukter internt. Detta ger flexibilitet och hållbarhet.


I våra hem och för vår livsstil


I köket är det mycket som kan klassas som rena trådprodukter. Där finns det ju trådställ, korgar och behållare för olika redskap. Detta ger oss bättre ordning på vår förvaring. Möblerna i köket och i resten av hemmet kan också vara tillverkade av tråd. Det finns tråd-stolar och så gott om dekorativa föremål som har böjts till i metallmaterial.


Modernt mode och smycken


Med trådbockning så har vi numera också möjlighet att få avancerad och invecklad smyckesdesign i en rad olika metaller. Det kan vara allt från örhängen till armband. På så vis kan vi säga att modeföremål har blivit mer tillgängliga för fler tack vare utvecklingen av trådproduktstillverkning.


Fordon och transport


I fordon har vi fjädrar som är otroligt viktiga för att vi ska kunna köra på ett bekvämt sätt. Stötdämpningen har blivit en självklarhet och möjliggör en rad olika typer av körning. Dessutom används trådprodukter i flera olika komponenter som motorer, säten och mer. Detta leder till bättre prestanda såväl som komfort.


Sport och fritidsaktiviteter


Det finns en massa utrustning som är till för sporter och som i grund och botten är en form av trådprodukt. Det kan röra sig om racketar för tennis eller komponenter för cyklar. Det finns också utrustning för träning som förlitar sig på bockade delar för att hålla en viss struktur eller fungera som tänkt.


Lantbruk


Burar, stöd och olika redskap inom jordbruket har bockats fram av tråd. Detta är redskap som behövs för att man ska kunna fortsätta sköta växter och grödor på ett effektivt sätt.


Inom bygge


Vi kan också se att trådprodukter har förändrat vår värld inom konstruktion av nya byggnader. Man använder tråden för att armera betong och får därmed högre hållbarhet såväl som ökad stabilitet i byggprojekt.


Organiserad produktpresentation


Inom detaljhandeln har det fått stor betydelse att man kan använda sig av ställ, displayer och stativ som är bockade av metalltråd. Detta ger effektiv produktpresentation som dessutom erbjuder slitstarkhet och stadighet.


Konst och skulptur


Dagens konstnärer använder sig också av tråd för att skapa skulpturer och installationer. De kan få fram unika föremål och hittar nya uttryckssätt som tidigare inte var möjligt.


En bekväm och vacker värld


Slutligen kan vi säga att moderna trådprodukter på ett stilla men tydligt sätt har påverkat hur vår vardag ser ut. De påverkar funktionalitet hos produkter som vi litar på varje dag. Genom att kunna kombinera design, funktionalitet och massproduktion så har vi fått ökad bekvämlighet samtidigt som kraven på estetik kan levas upp till.

 

 

 

 


 

Visa alla »

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2023-09-09

Hur har moderna trådprodukter förändrat vår värld?

Varje dag omger vi oss med moderna trådprodukter och vi tänker inte ens på detta. Här ska vi se på hur trådprodukter har förändrat vår värld.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-02-23

Olika typer av trådprodukter för hemmet

Det finns flera spännande trådprodukter för hemmet som är särskilt slitstarka och ofta väldigt vackra att se på.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-12-07

Tillverkning av inredning med bockautomater

Med bockautomater så kan man tillverka inredning som håller längre och som är estetiskt tilltalande med snygga former och modern design.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-05

Fördelar med att jobba med gradsaxar

Det finns många olika fördelar att jobba med gradsaxar som erbjuder en effektiv form av plåtbearbetning som många industriföretag har behov av.

 

Läs mer »

 
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.bockning.se