Kantpressning

Med robotstyrd kantpressning så når man en högre effektivitet. Manuell kantpressning kan dock vara flexibel för framtagning av vissa komponenter.

När man behöver bocka plåtdetaljer så kan detta göras med pressning. Egentligen är kantpressning en ganska enkel teknik som går ut på att man pressar sitt material till att anta en viss form.

Nu är det dock så att metallmaterial alltid innebär en viss fjädring och därför så jobbar företag i Gnosjöregionen med avancerade system där man kan ta hänsyn till detta för att få fram rätt dimensioner på komponenterna.

 

Så går det till

Numera pressar man ofta metallstycken med en press som är hydraulisk. För den här typen av kantpressning så behöver man en press som har ett gap där 2 verktyg kommer att krama åt materialet.

Den övre delen är i form av en kniv medan den nedre delen har en spårform. När de två delarna kniper åt omkring metallen så kommer den att formas i de spår som finns i den nedre delen.

Det här kan man göra med stora metallstycken eller med mindre som man för manuellt in i pressen. Beroende på hur man jobbar med kantpressen så kan metoden vara snabb och flexibel för olika typer av projekt.

 

Robotstyrd pressning

Om man ska skapa mindre komponenter och detaljer så är det inte så besvärligt att manuellt mata in dessa, men då det kanske handlar om tusentals exemplar per dygn så är det klart att detta arbete sliter på personen som måste lyfta och vrida.

Genom att använda sig av kantpressningsanläggningar som är robotstyrda så slipper man obekväma arbetsmoment och man uppnår en högre produktionskapacitet.

Då man jobbar manuellt med pressning så måste man ju även ta hänsyn till säkerhet för operatören vilket innebär att man inte kan köra maskinen hur snabbt som helst.

Då det är en robot som arbetar med pressningen så kan man ta sig så nära som man vill och tempot kan därmed ökas för större volymer på kortare tid.

Kantpressen som styrs av en robot kommer att stå i kontakt med roboten under arbetsprocessen. Man programmerar maskinerna så att de samspelar så att pressen kommer att få signaler då arbetsstycket ska matas in och böjas.

Med exakta rörelser så får man en mycket smidig arbetsprocess. Dessutom når man en precision som gör att man kan behålla varje komponent vilket givetvis innebär en besparing för alla inblandade.

 

Finn företag som utför kantpressningen

Det är inte svårt att finna företag i Gnosjöregionen som kan utföra olika typer av pressning. Numera så är det inte ovanligt att ett företag kan ta hand om flera olika produktionslinjer där man jobbar med olika tjocklek och volymer.

Det är klart att man får ta hänsyn till det schema som föreligger men det brukar vara så att man som kund möts av en flexibilitet så att beställningar som måste vara klara snabbt kan prioriteras. Man ska även beakta det behov som kan finnas av legoarbete.

Om företaget som pressar, bockar och svarvar även kan ta hand om efterarbete med svetsning, montering och förpackning så kan man spara ytterligare tid på detta.

Genom att uttrycka de behov man har då man möter företagets säljare så får man snabbt svar på hur omfattande produktion man kan räkna med.

 

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2020-02-23

Olika typer av trådprodukter för hemmet

Det finns flera spännande trådprodukter för hemmet som är särskilt slitstarka och ofta väldigt vackra att se på.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-12-07

Tillverkning av inredning med bockautomater

Med bockautomater så kan man tillverka inredning som håller längre och som är estetiskt tilltalande med snygga former och modern design.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-05

Fördelar med att jobba med gradsaxar

Det finns många olika fördelar att jobba med gradsaxar som erbjuder en effektiv form av plåtbearbetning som många industriföretag har behov av.

 

Läs mer »

 

Onsdag 20 januari - Campus Värnamo
Klartecken för tre yrkeshögskoleutbildningar
Onsdag 13 januari - Axelent AB
Axelent Engineering AB blir två bolag
Fredag 8 januari - Green & Co AB
Medelstora maskiner från JSW uppgraderade
Onsdag 25 november - Expand International AB
Expands webbshop med skyddsprodukter
Tisdag 17 november - DS Smith Packaging
DS Smith - förpackningsexpert i medvind
Måndag 16 november - Salvagnini Scandinavia Aktiebolag
C. Hallström AB investerar i panelbockningsmaskin
Måndag 2 november - Qtech Group AB
Vill du se över din försörjningskedja?
Söndag 1 november - Finmekanik i Bredaryd AB
Lär känna vårat senaste stjärnskott.0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.bockning.se