Kantpressning

Med robotstyrd kantpressning så når man en högre effektivitet. Manuell kantpressning kan dock vara flexibel för framtagning av vissa komponenter.

När man behöver bocka plåtdetaljer så kan detta göras med pressning. Egentligen är kantpressning en ganska enkel teknik som går ut på att man pressar sitt material till att anta en viss form.

Nu är det dock så att metallmaterial alltid innebär en viss fjädring och därför så jobbar företag i Gnosjöregionen med avancerade system där man kan ta hänsyn till detta för att få fram rätt dimensioner på komponenterna. Ett av företagen i Gnosjöregionen som jobbar med kantpressning är Robotec i Smålandsstenar. De arbetar även med avancerad robotsvetsning i olika metaller.

 

Så går det till

Numera pressar man ofta metallstycken med en press som är hydraulisk. För den här typen av kantpressning så behöver man en press som har ett gap där 2 verktyg kommer att krama åt materialet.

Den övre delen är i form av en kniv medan den nedre delen har en spårform. När de två delarna kniper åt omkring metallen så kommer den att formas i de spår som finns i den nedre delen.

Det här kan man göra med stora metallstycken eller med mindre som man för manuellt in i pressen. Beroende på hur man jobbar med kantpressen så kan metoden vara snabb och flexibel för olika typer av projekt.

 

Robotstyrd pressning

Om man ska skapa mindre komponenter och detaljer så är det inte så besvärligt att manuellt mata in dessa, men då det kanske handlar om tusentals exemplar per dygn så är det klart att detta arbete sliter på personen som måste lyfta och vrida.

Genom att använda sig av kantpressningsanläggningar som är robotstyrda så slipper man obekväma arbetsmoment och man uppnår en högre produktionskapacitet.

Då man jobbar manuellt med pressning så måste man ju även ta hänsyn till säkerhet för operatören vilket innebär att man inte kan köra maskinen hur snabbt som helst.

Då det är en robot som arbetar med pressningen så kan man ta sig så nära som man vill och tempot kan därmed ökas för större volymer på kortare tid.

Kantpressen som styrs av en robot kommer att stå i kontakt med roboten under arbetsprocessen. Man programmerar maskinerna så att de samspelar så att pressen kommer att få signaler då arbetsstycket ska matas in och böjas.

Med exakta rörelser så får man en mycket smidig arbetsprocess. Dessutom når man en precision som gör att man kan behålla varje komponent vilket givetvis innebär en besparing för alla inblandade.

 

Finn företag som utför kantpressningen

Det är inte svårt att finna företag i Gnosjöregionen som kan utföra olika typer av pressning. Numera så är det inte ovanligt att ett företag kan ta hand om flera olika produktionslinjer där man jobbar med olika tjocklek och volymer.

Det är klart att man får ta hänsyn till det schema som föreligger men det brukar vara så att man som kund möts av en flexibilitet så att beställningar som måste vara klara snabbt kan prioriteras. Man ska även beakta det behov som kan finnas av legoarbete.

Om företaget som pressar, bockar och svarvar även kan ta hand om efterarbete med svetsning, montering och förpackning så kan man spara ytterligare tid på detta.

Genom att uttrycka de behov man har då man möter företagets säljare så får man snabbt svar på hur omfattande produktion man kan räkna med.

 

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2017-12-07

Tillverkning av inredning med bockautomater

Med bockautomater så kan man tillverka inredning som håller längre och som är estetiskt tilltalande med snygga former och modern design.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-05

Fördelar med att jobba med gradsaxar

Det finns många olika fördelar att jobba med gradsaxar som erbjuder en effektiv form av plåtbearbetning som många industriföretag har behov av.

 

Läs mer »

 

Onsdag 11 april -
Nu lanseras vår nya större säckklämma Gripper 150
Nya WeLoc Gripper 150 klarar att försluta större påsar och säckar än vår nuvarande populära WeLoc Gripper 100.
Fredag 6 april -
Skeppshults Press & Svets AB får nya ägare
Lennart och Amanda Ohlsson, som varit ägare av och verksamma i Skeppshults Press & Svets AB sedan 1974 har valt att överlåta bolaget till de lokala entreprenörerna Kenneth Lundahl och Fredrik Hall.
Torsdag 5 april -
Hållbarhetsrapport
Vi är stolta att publicera vår andra Hållbarhetsrapport!
Onsdag 21 mars -
Nya lasermaskinen - snabba leveranser!
Vi har egen plåtproduktion i Hillerstorp, Vår inriktning är på tunnplåts bearbetning 0,7mm - 6mm. Med vår nya lasermaskin kan vi snabbt leverera.
Tisdag 20 mars -
Ymer valde SMV för ny klipplinje
Ymer Industrial i Ljungby behövde en rikt- och klipplinje för sin produktion av kylare till så kallade Off Highway-maskiner. Produktionschefen Jim Eriksson gjorde som många andra – han googlade fram en leverantör och hamnade i Smålandsstenar.
Måndag 19 mars -
VD håller låda #9 - Förpacka i nuet!
Förpacka i nuet! Läs Thorbjörns reflektioner: Jag hade så när sagt, ”lev i nuet”. Men som du vet är det där med livscoaching inte riktigt syftet med mina ”lådor”. Alltså håller jag mig till mitt eget ämne. Förpackningar handlar alltid om nuet.
Tisdag 27 februari -
Axjo förvärvar ledare inom maskintillverkning!
Under fredagen 16 februari 2018 uppnåddes en överenskommelse mellan Axjo Plastic AB i Gislaved och Windak AB. Axjo och Windak inriktar sig båda till kabelindustrin och har sedan länge samarbetat. Nu tar de det ytterligare ett steg vilket innebär stora fördelar för kunderna.0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.bockning.se