Svenska företag som klarar av bandbockning

När man ska bocka till en metallkomponent så finns det en hel del att tänka på. Som kund så är man ju inte alltid medveten om de metoder som går att använda för att på ett effektivt sätt få fram en detalj men för många så är det uppenbart att bandbockning är ett mycket bra alternativ. Det finns flera svenska företag som kan klara av bandbearbetning och som tar emot beställningar även när man inte ens har en ritning klar. Det man ska tänka på är den service man får och hur samarbetet kommer att se ut på lång sikt. När det handlar om en detalj som man med största sannolikhet kommer att behöva fler kopior av vid ett senare skede så vill man gärna spara pengar på att kunna sätta igång samma produktion utan allt förarbete då detta behövs.

 

Automatisk fleroperationsbockning

Beroende på det projekt som man ska jobba med så kan fleroperationsmaskiner för bockning vara det som kommer att fungera allra bäst. Om man tar ett klassiskt exempel som gångjärn så är detta en komponent som kräver både bandbockning och håltagning. En vanlig metallverkstad utan fleroperationsmaskiner hade kanske använt sig av bandbockning som föregås av eller följs av stansning. Det här tar mycket mer tid än då man har en bandbockningsmaskin som klarar både och. Nu är det inte varje verkstad som kan erbjuda den här typen av fleroperationsbockning så det ska man ta reda på då man hör sig för med lite olika företag om sitt projekt. Den automatiska processen ska innebära besparingar men man måste förstås vara medveten om att kostnader för material och efterbearbetning också kan påverka det pris som man får.

 

Komplett service

För många så är det bäst om man kan få en komplett service där komponenten blir färdig hos en och samma verkstad. Många företag i den riksbekanta Gnosjöregionen jobbar ofta med en komplett linje av metallproduktionsmaskiner vilket innebär att man kan planlägga sitt projekt från start till slut. Man diskuterar allt från det bandjärn som ska användas i bandbearbetningen till den ytbehandling samt montering som man vill avsluta med. För kunden så kan komplett service innebära en färdig produkt och det här kan verkligen behövas då man inte har tid att sitta och vänta på leveranser från många olika företag.

 

Nya upplagor

När man ser på ett samarbete som ska pågå under flera års tid så är den moderna bandbockningstekniken att föredra. I och med att man har programmerat en bockningsmaskin med CNC-teknik så kan man alltid ta fram samma formel igen. Det här betyder att man inte måste börja om från början med ritning och prototyp då man ska ta fram en ny upplaga av sin komponent. Med modern bandbockning så är det bara att dra igång igen i enlighet med samma koordinater som man använde sig av vid tidigare tillfälle. Det här är också viktigt att tänka på då man letar efter lämpliga svenska verkstäder för bockning av komponenter.

 

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2017-12-07

Tillverkning av inredning med bockautomater

Med bockautomater så kan man tillverka inredning som håller längre och som är estetiskt tilltalande med snygga former och modern design.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-05

Fördelar med att jobba med gradsaxar

Det finns många olika fördelar att jobba med gradsaxar som erbjuder en effektiv form av plåtbearbetning som många industriföretag har behov av.

 

Läs mer »

 

Onsdag 11 april -
Nu lanseras vår nya större säckklämma Gripper 150
Nya WeLoc Gripper 150 klarar att försluta större påsar och säckar än vår nuvarande populära WeLoc Gripper 100.
Fredag 6 april -
Skeppshults Press & Svets AB får nya ägare
Lennart och Amanda Ohlsson, som varit ägare av och verksamma i Skeppshults Press & Svets AB sedan 1974 har valt att överlåta bolaget till de lokala entreprenörerna Kenneth Lundahl och Fredrik Hall.
Torsdag 5 april -
Hållbarhetsrapport
Vi är stolta att publicera vår andra Hållbarhetsrapport!
Onsdag 21 mars -
Nya lasermaskinen - snabba leveranser!
Vi har egen plåtproduktion i Hillerstorp, Vår inriktning är på tunnplåts bearbetning 0,7mm - 6mm. Med vår nya lasermaskin kan vi snabbt leverera.
Tisdag 20 mars -
Ymer valde SMV för ny klipplinje
Ymer Industrial i Ljungby behövde en rikt- och klipplinje för sin produktion av kylare till så kallade Off Highway-maskiner. Produktionschefen Jim Eriksson gjorde som många andra – han googlade fram en leverantör och hamnade i Smålandsstenar.
Måndag 19 mars -
VD håller låda #9 - Förpacka i nuet!
Förpacka i nuet! Läs Thorbjörns reflektioner: Jag hade så när sagt, ”lev i nuet”. Men som du vet är det där med livscoaching inte riktigt syftet med mina ”lådor”. Alltså håller jag mig till mitt eget ämne. Förpackningar handlar alltid om nuet.
Tisdag 27 februari -
Axjo förvärvar ledare inom maskintillverkning!
Under fredagen 16 februari 2018 uppnåddes en överenskommelse mellan Axjo Plastic AB i Gislaved och Windak AB. Axjo och Windak inriktar sig båda till kabelindustrin och har sedan länge samarbetat. Nu tar de det ytterligare ett steg vilket innebär stora fördelar för kunderna.0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.bockning.se