Svenska företag som klarar av bandbockning

När man ska bocka till en metallkomponent så finns det en hel del att tänka på. Som kund så är man ju inte alltid medveten om de metoder som går att använda för att på ett effektivt sätt få fram en detalj men för många så är det uppenbart att bandbockning är ett mycket bra alternativ. Det finns flera svenska företag som kan klara av bandbearbetning och som tar emot beställningar även när man inte ens har en ritning klar. Det man ska tänka på är den service man får och hur samarbetet kommer att se ut på lång sikt. När det handlar om en detalj som man med största sannolikhet kommer att behöva fler kopior av vid ett senare skede så vill man gärna spara pengar på att kunna sätta igång samma produktion utan allt förarbete då detta behövs.

 

Automatisk fleroperationsbockning

Beroende på det projekt som man ska jobba med så kan fleroperationsmaskiner för bockning vara det som kommer att fungera allra bäst. Om man tar ett klassiskt exempel som gångjärn så är detta en komponent som kräver både bandbockning och håltagning. En vanlig metallverkstad utan fleroperationsmaskiner hade kanske använt sig av bandbockning som föregås av eller följs av stansning. Det här tar mycket mer tid än då man har en bandbockningsmaskin som klarar både och. Nu är det inte varje verkstad som kan erbjuda den här typen av fleroperationsbockning så det ska man ta reda på då man hör sig för med lite olika företag om sitt projekt. Den automatiska processen ska innebära besparingar men man måste förstås vara medveten om att kostnader för material och efterbearbetning också kan påverka det pris som man får.

 

Komplett service

För många så är det bäst om man kan få en komplett service där komponenten blir färdig hos en och samma verkstad. Många företag i den riksbekanta Gnosjöregionen jobbar ofta med en komplett linje av metallproduktionsmaskiner vilket innebär att man kan planlägga sitt projekt från start till slut. Man diskuterar allt från det bandjärn som ska användas i bandbearbetningen till den ytbehandling samt montering som man vill avsluta med. För kunden så kan komplett service innebära en färdig produkt och det här kan verkligen behövas då man inte har tid att sitta och vänta på leveranser från många olika företag.

 

Nya upplagor

När man ser på ett samarbete som ska pågå under flera års tid så är den moderna bandbockningstekniken att föredra. I och med att man har programmerat en bockningsmaskin med CNC-teknik så kan man alltid ta fram samma formel igen. Det här betyder att man inte måste börja om från början med ritning och prototyp då man ska ta fram en ny upplaga av sin komponent. Med modern bandbockning så är det bara att dra igång igen i enlighet med samma koordinater som man använde sig av vid tidigare tillfälle. Det här är också viktigt att tänka på då man letar efter lämpliga svenska verkstäder för bockning av komponenter.

 

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2020-02-23

Olika typer av trådprodukter för hemmet

Det finns flera spännande trådprodukter för hemmet som är särskilt slitstarka och ofta väldigt vackra att se på.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-12-07

Tillverkning av inredning med bockautomater

Med bockautomater så kan man tillverka inredning som håller längre och som är estetiskt tilltalande med snygga former och modern design.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-05

Fördelar med att jobba med gradsaxar

Det finns många olika fördelar att jobba med gradsaxar som erbjuder en effektiv form av plåtbearbetning som många industriföretag har behov av.

 

Läs mer »

 

Måndag 20 december - GnosjoRegion.se
Bilder från Plastteknik Nordic
Bilder från Easyfairs Plastteknik Nordic i Malmö 1-2 december 2021
Onsdag 17 november - GnosjoRegion.se
Mingelbilder Elmia Sub 2021
Mingelbilder Elmia Sub 2021
Onsdag 10 november - Salvagnini Scandinavia Aktiebolag
Nimo AB investerar i en Salvagnini L5 fiberlaser
Onsdag 27 oktober - LENIMA Machine Tool AB
Nytt teknikcenter i Värnamo!
Måndag 4 oktober - ESBE AB
ESBE upprepar bedriften, SWEDEN?S BEST MANAGED COMPANIES 2021
ESBE är ett av Swedens Best Managed Company 2021
Tisdag 28 september - Clean Machine AB
Tryckluftsdriven tömningspump för smutsvatten
Problem med att tömma smutsvattnet från skurmaskiner eller andra vätskor som behöver tömmas från kärl? Vi har en tryckluftsdriven lösning för detta.
Måndag 20 september - Axelent AB
Axelent delar årligen ut ett språkstipendie
Axelent delar årligen ut ett språkstipendie till en elev, på den lokala gymnasiumskolan GKC, som utmärker sig när det gäller engagemang, intresse och studieresultat.
Fredag 10 september - Campus Värnamo
Ny kompetensutveckling för industrin via Den digitala noden
Campus Värnamo erbjuder nya utbildningar för dig som arbetar inom industin. Är utbildningar som går att kombinera med arbete inom digitalisering, som virtuell driftsättning och digital tvilling, samt energieffektivisering och additiv tillverkning. Utbildningarna ges på distans enligt konceptet som vi kallar Den digitala noden.



0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.bockning.se