Aktuellt


Publicerad 2020-02-23

Olika typer av trådprodukter för hemmet

Det finns flera spännande trådprodukter för hemmet som är särskilt slitstarka och ofta väldigt vackra att se på.

Metall är ett populärt material för inredning. Det har flera skäl. Med trådprodukter hemma får du en kvalitet som andra material har svårt att matcha. Dessutom rör det sig ofta om vackra prylar som du gärna behåller länge. En perfekt kombination! Här ska vi se lite närmre på olika typer av inredning som tillverkas med hjälp av trådbockning


Trådprodukter i vardagsrummet


I vardagsrummet kan det finnas en rad olika saker som i grund och botten är trådprodukter. Det kan till exempel röra sig om:



  • Stolar och bord – Det är inte ovanligt med möbler vars ben är gjorda av metalltråd. Det här ger ofta en sirlig design som kan påminna lite om klassikerna av gjutjärn som vi annars ser i trädgården.

  • Hyllor – Det är också mycket vanligt med hyllor som är gjorda av metall. Det här är en populär trådprodukt eftersom den ger så god hållbarhet. Samtidigt går det att välja design som stämmer väl överens med annan inredning i vardagsrummet.

  • Ställ – Kanske står det ett snyggt vinställ i vardagsrummet. Det är med största sannolikhet tillverkat med metalltråd för att stå stadigt och se snyggt ut.


Prydnadssaker


Det går också att göra fina prydnader med metalltråd. Ibland är det rena rama konstverk och ibland finns det också användningsområden. Ett exempel på trådprodukter som är prydnader och som samtidigt går att använda är ljusstakar av olika slag. Metall är ett material som lämpar sig väl när det ska tändas levande ljus.


Andra exempel på prydnadsobjekt som också har en funktion är ramar. Dessa kan vara gjorda av metalltråd och kan sedan ytbehandlas på olika sätt för att ge den önskade effekten. Trådprodukter som enbart är till som prydnader är en form av konst. Det är inte alltid så att dessa prydnader säljs av företaget som gör metallmöbler. De kan istället komma från en konstnär som smider och bockar fram sina verk.


Mer ljus i alla rum


Vi får inte glömma bort trådprodukterna som ger oss ljus i våra hem. En lampa kan vara gjord av metalltråd och då särskilt basen. Men det är inte bara de vackra bordslamporna som kan skapas av metall på detta vis.


Det finns ju även system för belysning som kräver partier av metall och dessa måste ofta ha böjar som man skapar med bockning. Metallen ger fina effekter och kan få lamporna att kännas lite extra kraftfulla.


Inredning som håller


Oavsett om det rör lampor, hyllor eller stolar är det viktigt att komma ihåg att trådprodukter ger oss mycket hög hållbarhet. Metaller slits inte i första taget. De förblir också fina att se på. Med rätt typ av ytbehandling kan man få en glans som aldrig försvinner. Det är lätt att hålla rent och fint och det är något som varje hem har stor nytta av!

 

 

 

 


 

Visa alla »

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2023-09-09

Hur har moderna trådprodukter förändrat vår värld?

Varje dag omger vi oss med moderna trådprodukter och vi tänker inte ens på detta. Här ska vi se på hur trådprodukter har förändrat vår värld.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-02-23

Olika typer av trådprodukter för hemmet

Det finns flera spännande trådprodukter för hemmet som är särskilt slitstarka och ofta väldigt vackra att se på.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-12-07

Tillverkning av inredning med bockautomater

Med bockautomater så kan man tillverka inredning som håller längre och som är estetiskt tilltalande med snygga former och modern design.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-05

Fördelar med att jobba med gradsaxar

Det finns många olika fördelar att jobba med gradsaxar som erbjuder en effektiv form av plåtbearbetning som många industriföretag har behov av.

 

Läs mer »

 




0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.bockning.se