Laserskärning

Laserskärning ger ett slutresultat där man ofta inte behöver någon efterarbetning. I Gnosjöregionen erbjuds modern laserskärning.

Det finns otroligt många fördelar med lasertekniken. Idag så använder sig företag i Gnosjöregionen av laserskärning för att ta fram exakta komponenter så smidigt som möjligt. Ett av företagen som jobbar med laserskärning är Anderssons Mekaniska i Skillingaryd.

Man brukar säga att lasermetoden sparar pengar på grund av att man inte spiller material samtidigt som man slipper efterarbete som hade krävt mer tid.

Dessutom så riskerar man inte att materialet bryts och förstörs då man jobbar med laser för att ta fram former eller göra hål i olika metallmaterial.

 

Så går det till

Då man ska skära med laser så använder man sig av en laserkälla som man kommer att rikta vinkelrätt mot det material som ska formas.

Med hjälp av en lins så riktar man strålen mot en punkt som ligger nära materialets yta. Med denna teknik så kommer man att skapa snitt med strålen som är mycket intensiv.

I och med att man med laserskärning kan göra så smala snitt så uppnår man en jämnhet på ytan som annars inte hade varit möjlig.

Det handlar om några tiondelsmillimeter vilket är revolutionerande och viktigt för det behov som finns av exakta och små detaljer.

 

Fördelar med lasertekniken

Förutom den precision som man kan uppnå med laserskärningen så finns det många fler fördelar med denna teknik. Med det smala snittet så kan man få ut mycket mer av den plåt som man har till sitt förfogande.

Man behöver inte kasta lika mycket material som man gör med andra metoder. Det blir också lättare att skapa raka linjer och former som är avancerade utan att man frångår den fina linje som snittas.

Om man plötsligt måste ändra måtten så sitter man inte fast med den programmering man redan har gjort. Det tar inte lång tid att ställa om lasern och få fram en annan typ av komponent och dimension. Detta gör att man kan ta fram delar snabbt och precist.

En produktionslinje kan således ta hand om ett komplett projekt där man till slut kommer att montera de olika delarna till en färdig produkt.

Många företag i Gnosjöregionen kan erbjuda kompletta processer med lasertekniken och även om visst efterarbete krävs så kan detta inte jämföras med andra tekniker där man kanske måste svetsa och ytbehandla för att delen ska vara estetiskt tilltalande och funktionell.

 

Modern cnc-teknik

Med den moderna cnc-tekniken så kan operatörerna i Gnosjöregionen hantera mycket avancerade projekt. Man behöver inte jobba med manuella tester för att få fram den komponent som beställs då man kan programmera beskärningsmaskiner till exakta mått.

De nya maskinerna är imponerande och de bidrar även till ett behagligt arbetsklimat där man får fram snabba leverander och stora volymer.

Med den moderna tekniken så kan man ta fram stora eller mindre volymer på kort tid. Med laserbeskärningen så är det ofta så att den komponent som kommer ur maskinen redan är klar för packning och leverans.

För många detaljer så är detta den enda teknik som fungerar eftersom andra tekniker inte kan få fram samma avancerade former av tjock metall. Med laser så kan företagen i Gnosjöregionen ta fram viktiga delar för industrin samt vackra möbler som ska användas i handeln som butiksinredning.

 

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2023-09-09

Hur har moderna trådprodukter förändrat vår värld?

Varje dag omger vi oss med moderna trådprodukter och vi tänker inte ens på detta. Här ska vi se på hur trådprodukter har förändrat vår värld.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-02-23

Olika typer av trådprodukter för hemmet

Det finns flera spännande trådprodukter för hemmet som är särskilt slitstarka och ofta väldigt vackra att se på.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-12-07

Tillverkning av inredning med bockautomater

Med bockautomater så kan man tillverka inredning som håller längre och som är estetiskt tilltalande med snygga former och modern design.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-05

Fördelar med att jobba med gradsaxar

Det finns många olika fördelar att jobba med gradsaxar som erbjuder en effektiv form av plåtbearbetning som många industriföretag har behov av.

 

Läs mer »

 
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.bockning.se