Plåtbockning

Med plåtbockning tar man fram viktiga komponenter för handel och näringsliv. I Gnosjöregionen erbjuds det modern och effektiv plåtbockning.

Chansen är ganska stor att du sitter på en stol eller vid ett bord som tillverkats med hjälp av bockning. Med plåtbockning tar man nämligen fram vackra och bekväma möbler som är slitstarka. Det är därför man ofta ser dessa i allmänna rum som på flygplatser och på tågstationer.

Samtidigt så är plåtbockningen mycket viktig även för mindre detaljer och för att kunna uppnå en precision som krävs då man ska ta fram moderna och avancerade produkter.

I Gnosjöregionen så jobbar man med det allra senaste inom bockningstekniken för att kunna ta fram unika detaljer och komponenter.

 

Detaljer och möbler

Det krävs stor planering för att komma fram till design och utformaning av möbler som tillverkas i plåt. I Gnosjöregionen så jobbar man ofta med plåtbockning för att få fram kvalitetsinredning till butiker och till lagerlokaler.

Genom att använda sig av ett stycke som man böjer till så behöver man inte ägna en massa tid till att svetsa ihop delar för att få sin färdiga komponent.

I vissa situationer så får man kombinera plåtbockningen med efterarbete där man måste sammanfoga delar, men i många fall så kan man mata in materialet i bockningsmaskinen för att sedan få ut det som färdiga delar. Detta gäller både stora och små detaljer.

Innan man börjar bockningsprocessen så beaktar man noga vilket material man ska jobba med.

Idag finns det plåt för många olika ändamål och man kan skapa hyllsystem och möbler som är vackra och funktionella genom att anpassa sitt val av plåt. Av denna anledning så är det många företag i Gnosjöregionen som erbjuder bockning som även håller ett lager av plåt för att snabbt möta kundernas behov.

Man sammarbetar också tätt mellan de olika företagen för att det aldrig ska uppstå brist på rätt material för produktionsprocessen.

 

Stora krafter och hög precision

Bockningsmaskiner som hanterar plåt måste ofta erbjuda presskraft på flera hundra ton. Även om man bara ska böja till och kantpressa så finns det mycket att beakta.

Materialet kommer alltid att röra sig en aning och detta inkluderar man i beräkningarna för sin pressning och bockning. På så vis så får man fram precisa vikningar och böjningar som kan upprepas som exakta kopior.

Det har jobbats en hel del med utformning av de maskiner som bockar plåt för att verktygen inte ska slitas ut av de enorma krafter som används.

Genom att använda sig av rätt material så slipper man även att sprickor uppstår som ett resultat av kraften som används vid böjningen.

 

Unik bockningsteknik

Idag jobbar företag i Gnosjöregionen med cnc-tekniken för att styra maskinerna som bockar. Man kan säga att dagens plåtbockning är datoriserad på så vis att man kontrollerar processen med hjälp av det styrsystem som man programmerar.

Den som jobbar som operatör kommer att vara upptagen med att se till att maskinerna jobbar på som de ska och då det uppstår tillfälliga stopp så handlar det för det mesta om att man måste gå in i det datoriserade styrsystemet för att felsöka.

Det krävs alltså mycket hjärna och tålamod för att jobba med bockningen i moderna verkstäder.

 

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2020-02-23

Olika typer av trådprodukter för hemmet

Det finns flera spännande trådprodukter för hemmet som är särskilt slitstarka och ofta väldigt vackra att se på.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-12-07

Tillverkning av inredning med bockautomater

Med bockautomater så kan man tillverka inredning som håller längre och som är estetiskt tilltalande med snygga former och modern design.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-05

Fördelar med att jobba med gradsaxar

Det finns många olika fördelar att jobba med gradsaxar som erbjuder en effektiv form av plåtbearbetning som många industriföretag har behov av.

 

Läs mer »

 

Onsdag 14 juli - Trioworld Smålandsstenar AB
Trioworld expanderar igen - köper holländska Flexoplast
Måndag 12 juli - D&P Accounting AB
Nya kunder
Torsdag 1 juli - Gnosjö Redovisning AB
Gnosjö Redovisning söker nya kunder
Onsdag 23 juni - Vestbo Emballage AB
Din lokala leverantör av Emballage!
Onsdag 23 juni - DS Smith Packaging
DS Smith - INSIDE #9 ute nu
Tisdag 15 juni - Smart Teknik
Rustade för videomöten efter semestern?
Onsdag 9 juni - Almotec AB
Formsprutning Prototypverktyg0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.bockning.se