Plåtbockning

Med plåtbockning tar man fram viktiga komponenter för handel och näringsliv. I Gnosjöregionen erbjuds det modern och effektiv plåtbockning.

Chansen är ganska stor att du sitter på en stol eller vid ett bord som tillverkats med hjälp av bockning. Med plåtbockning tar man nämligen fram vackra och bekväma möbler som är slitstarka. Det är därför man ofta ser dessa i allmänna rum som på flygplatser och på tågstationer.

Samtidigt så är plåtbockningen mycket viktig även för mindre detaljer och för att kunna uppnå en precision som krävs då man ska ta fram moderna och avancerade produkter.

I Gnosjöregionen så jobbar man med det allra senaste inom bockningstekniken för att kunna ta fram unika detaljer och komponenter.

 

Detaljer och möbler

Det krävs stor planering för att komma fram till design och utformaning av möbler som tillverkas i plåt. I Gnosjöregionen så jobbar man ofta med plåtbockning för att få fram kvalitetsinredning till butiker och till lagerlokaler.

Genom att använda sig av ett stycke som man böjer till så behöver man inte ägna en massa tid till att svetsa ihop delar för att få sin färdiga komponent.

I vissa situationer så får man kombinera plåtbockningen med efterarbete där man måste sammanfoga delar, men i många fall så kan man mata in materialet i bockningsmaskinen för att sedan få ut det som färdiga delar. Detta gäller både stora och små detaljer.

Innan man börjar bockningsprocessen så beaktar man noga vilket material man ska jobba med.

Idag finns det plåt för många olika ändamål och man kan skapa hyllsystem och möbler som är vackra och funktionella genom att anpassa sitt val av plåt. Av denna anledning så är det många företag i Gnosjöregionen som erbjuder bockning som även håller ett lager av plåt för att snabbt möta kundernas behov.

Man sammarbetar också tätt mellan de olika företagen för att det aldrig ska uppstå brist på rätt material för produktionsprocessen.

 

Stora krafter och hög precision

Bockningsmaskiner som hanterar plåt måste ofta erbjuda presskraft på flera hundra ton. Även om man bara ska böja till och kantpressa så finns det mycket att beakta.

Materialet kommer alltid att röra sig en aning och detta inkluderar man i beräkningarna för sin pressning och bockning. På så vis så får man fram precisa vikningar och böjningar som kan upprepas som exakta kopior.

Det har jobbats en hel del med utformning av de maskiner som bockar plåt för att verktygen inte ska slitas ut av de enorma krafter som används.

Genom att använda sig av rätt material så slipper man även att sprickor uppstår som ett resultat av kraften som används vid böjningen.

 

Unik bockningsteknik

Idag jobbar företag i Gnosjöregionen med cnc-tekniken för att styra maskinerna som bockar. Man kan säga att dagens plåtbockning är datoriserad på så vis att man kontrollerar processen med hjälp av det styrsystem som man programmerar.

Den som jobbar som operatör kommer att vara upptagen med att se till att maskinerna jobbar på som de ska och då det uppstår tillfälliga stopp så handlar det för det mesta om att man måste gå in i det datoriserade styrsystemet för att felsöka.

Det krävs alltså mycket hjärna och tålamod för att jobba med bockningen i moderna verkstäder.

 

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2017-12-07

Tillverkning av inredning med bockautomater

Med bockautomater så kan man tillverka inredning som håller längre och som är estetiskt tilltalande med snygga former och modern design.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-05

Fördelar med att jobba med gradsaxar

Det finns många olika fördelar att jobba med gradsaxar som erbjuder en effektiv form av plåtbearbetning som många industriföretag har behov av.

 

Läs mer »

 

Onsdag 11 april -
Nu lanseras vår nya större säckklämma Gripper 150
Nya WeLoc Gripper 150 klarar att försluta större påsar och säckar än vår nuvarande populära WeLoc Gripper 100.
Fredag 6 april -
Skeppshults Press & Svets AB får nya ägare
Lennart och Amanda Ohlsson, som varit ägare av och verksamma i Skeppshults Press & Svets AB sedan 1974 har valt att överlåta bolaget till de lokala entreprenörerna Kenneth Lundahl och Fredrik Hall.
Torsdag 5 april -
Hållbarhetsrapport
Vi är stolta att publicera vår andra Hållbarhetsrapport!
Onsdag 21 mars -
Nya lasermaskinen - snabba leveranser!
Vi har egen plåtproduktion i Hillerstorp, Vår inriktning är på tunnplåts bearbetning 0,7mm - 6mm. Med vår nya lasermaskin kan vi snabbt leverera.
Tisdag 20 mars -
Ymer valde SMV för ny klipplinje
Ymer Industrial i Ljungby behövde en rikt- och klipplinje för sin produktion av kylare till så kallade Off Highway-maskiner. Produktionschefen Jim Eriksson gjorde som många andra – han googlade fram en leverantör och hamnade i Smålandsstenar.
Måndag 19 mars -
VD håller låda #9 - Förpacka i nuet!
Förpacka i nuet! Läs Thorbjörns reflektioner: Jag hade så när sagt, ”lev i nuet”. Men som du vet är det där med livscoaching inte riktigt syftet med mina ”lådor”. Alltså håller jag mig till mitt eget ämne. Förpackningar handlar alltid om nuet.
Tisdag 27 februari -
Axjo förvärvar ledare inom maskintillverkning!
Under fredagen 16 februari 2018 uppnåddes en överenskommelse mellan Axjo Plastic AB i Gislaved och Windak AB. Axjo och Windak inriktar sig båda till kabelindustrin och har sedan länge samarbetat. Nu tar de det ytterligare ett steg vilket innebär stora fördelar för kunderna.0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.bockning.se