Aktuellt


Publicerad 2017-07-05

Fördelar med att jobba med gradsaxar

Det finns många olika fördelar att jobba med gradsaxar som erbjuder en effektiv form av plåtbearbetning som många industriföretag har behov av.

På verkstaden så använder man olika typer av maskiner för att bearbeta och skära i metall som till exempel bockningsmaskiner, rundmaskiner, stansmaskiner och gradsaxar. Det finns en stor fördel med att jobba med hydraulik då man ska bearbeta metall eftersom hydrauliken erbjuder den kraft som man har behov av för att forma och klippa i plåtstycken. En gradsax utvecklas för att klara av metallstycken i olika storlek och den hydrauliska gradsaxen klarar av större plåt-ark vilket kan vara en stor fördel.


Hydrauliska gradsaxar


Det finns god anledning till att hydrauliska gradsaxar har blivit så populära. Det här är kompakta maskiner som inte tar stor plats på golvet och som samtidigt erbjuder stor kraft och precisa resultat. Gradsaxen är också en maskin som har lång hållbarhet och som kan anses vara mycket säker att jobba med.


Moderna gradsaxar är utformade för att göra det så lätt som möjligt att driva arbetsprocesser framåt. Man kan använda en gradsax som har både manuell och automatisk funktion, och som man kan ställa in för att få precis rätt arbetsmoment för den typ av metall som man ska bearbeta.


Man kan integrera de hydrauliska gradsaxarna med hydrauliska system vilket gör det lättare att nå rätt resultat. Med hjälp av handdrivna delar så kan man lättare se till att justera och få den exakthet som krävs då man jobbar med gradsaxen. God möjlighet till justeringar ser också till att man inte skadar plåt eller böjer till den på fel sätt under arbetets gång.


De hydrauliska gradsaxarna är mycket kostnadseffektiva vilket är en viktig anledning till att de används så flitigt på svenska verkstäder. Med snabb produktion och hög precision så får man resultat som alla inblandade blir nöjda med.

 

 

 


 

Visa alla »

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2023-09-09

Hur har moderna trådprodukter förändrat vår värld?

Varje dag omger vi oss med moderna trådprodukter och vi tänker inte ens på detta. Här ska vi se på hur trådprodukter har förändrat vår värld.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-02-23

Olika typer av trådprodukter för hemmet

Det finns flera spännande trådprodukter för hemmet som är särskilt slitstarka och ofta väldigt vackra att se på.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-12-07

Tillverkning av inredning med bockautomater

Med bockautomater så kan man tillverka inredning som håller längre och som är estetiskt tilltalande med snygga former och modern design.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-05

Fördelar med att jobba med gradsaxar

Det finns många olika fördelar att jobba med gradsaxar som erbjuder en effektiv form av plåtbearbetning som många industriföretag har behov av.

 

Läs mer »

 




0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.bockning.se