Aktuellt


Publicerad 2023-09-09

Hur har moderna trådprodukter förändrat vår värld?

Varje dag omger vi oss med moderna trådprodukter och vi tänker inte ens på detta. Här ska vi se på hur trådprodukter har förändrat vår värld.

Med möjligheten att producera komplexa och invecklade former av metalltråd så kommer möjligheten att tillverka moderna produkter så som vi ser dem idag. Moderna trådprodukter genomsyrar många aspekter av våra dagliga liv. Både privat och inom industrin.


Vi ska se lite närmre på några olika områden där moderna trådprodukter gör stor skillnad. Det är utan tvivel så att de inom dessa branscher har förändrat vår värld.


Trådprodukter inom sjukvården


Inom sjukvården finns det många produkter som har tillverkats med olika typer av bockning. Ett exempel på detta är ortodonti där tandskenor görs med tråd. Detta är en av de trådprodukter som vi ofta ser men kanske inte tänker på som trådprodukt.


Med moderna precisionstekniker för trådböjning så har tandskenorna blivit mycket mer effektiva och dessutom så märks de mindre. Det har förändrat världen för alla som behöver korrigera sina tänder!


Vi kan också se medicinsk utrustning som exempel på trådprodukter som förändrar vår värld. Produkter som kirurgiska instrument har blivit bättre av modern trådböjning vilket har lett till bättre medicinska procedurer där man kan jobba på ett mindre invasivt sätt.


Hemelektronik bygger på trådböjning


En smartphone, surfplatta och dator behöver antenner och dessa har böjts till av fin tråd. Detta ger oss bättre kommunikation såväl som anslutning. De hörlurar och laddningssladdar vi använder för samma apparater har också ofta trådprodukter internt. Detta ger flexibilitet och hållbarhet.


I våra hem och för vår livsstil


I köket är det mycket som kan klassas som rena trådprodukter. Där finns det ju trådställ, korgar och behållare för olika redskap. Detta ger oss bättre ordning på vår förvaring. Möblerna i köket och i resten av hemmet kan också vara tillverkade av tråd. Det finns tråd-stolar och så gott om dekorativa föremål som har böjts till i metallmaterial.


Modernt mode och smycken


Med trådbockning så har vi numera också möjlighet att få avancerad och invecklad smyckesdesign i en rad olika metaller. Det kan vara allt från örhängen till armband. På så vis kan vi säga att modeföremål har blivit mer tillgängliga för fler tack vare utvecklingen av trådproduktstillverkning.


Fordon och transport


I fordon har vi fjädrar som är otroligt viktiga för att vi ska kunna köra på ett bekvämt sätt. Stötdämpningen har blivit en självklarhet och möjliggör en rad olika typer av körning. Dessutom används trådprodukter i flera olika komponenter som motorer, säten och mer. Detta leder till bättre prestanda såväl som komfort.


Sport och fritidsaktiviteter


Det finns en massa utrustning som är till för sporter och som i grund och botten är en form av trådprodukt. Det kan röra sig om racketar för tennis eller komponenter för cyklar. Det finns också utrustning för träning som förlitar sig på bockade delar för att hålla en viss struktur eller fungera som tänkt.


Lantbruk


Burar, stöd och olika redskap inom jordbruket har bockats fram av tråd. Detta är redskap som behövs för att man ska kunna fortsätta sköta växter och grödor på ett effektivt sätt.


Inom bygge


Vi kan också se att trådprodukter har förändrat vår värld inom konstruktion av nya byggnader. Man använder tråden för att armera betong och får därmed högre hållbarhet såväl som ökad stabilitet i byggprojekt.


Organiserad produktpresentation


Inom detaljhandeln har det fått stor betydelse att man kan använda sig av ställ, displayer och stativ som är bockade av metalltråd. Detta ger effektiv produktpresentation som dessutom erbjuder slitstarkhet och stadighet.


Konst och skulptur


Dagens konstnärer använder sig också av tråd för att skapa skulpturer och installationer. De kan få fram unika föremål och hittar nya uttryckssätt som tidigare inte var möjligt.


En bekväm och vacker värld


Slutligen kan vi säga att moderna trådprodukter på ett stilla men tydligt sätt har påverkat hur vår vardag ser ut. De påverkar funktionalitet hos produkter som vi litar på varje dag. Genom att kunna kombinera design, funktionalitet och massproduktion så har vi fått ökad bekvämlighet samtidigt som kraven på estetik kan levas upp till.

 

 

 

 


Publicerad 2020-02-23

Olika typer av trådprodukter för hemmet

Det finns flera spännande trådprodukter för hemmet som är särskilt slitstarka och ofta väldigt vackra att se på.

Metall är ett populärt material för inredning. Det har flera skäl. Med trådprodukter hemma får du en kvalitet som andra material har svårt att matcha. Dessutom rör det sig ofta om vackra prylar som du gärna behåller länge. En perfekt kombination! Här ska vi se lite närmre på olika typer av inredning som tillverkas med hjälp av trådbockning


Trådprodukter i vardagsrummet


I vardagsrummet kan det finnas en rad olika saker som i grund och botten är trådprodukter. Det kan till exempel röra sig om:  • Stolar och bord – Det är inte ovanligt med möbler vars ben är gjorda av metalltråd. Det här ger ofta en sirlig design som kan påminna lite om klassikerna av gjutjärn som vi annars ser i trädgården.

  • Hyllor – Det är också mycket vanligt med hyllor som är gjorda av metall. Det här är en populär trådprodukt eftersom den ger så god hållbarhet. Samtidigt går det att välja design som stämmer väl överens med annan inredning i vardagsrummet.

  • Ställ – Kanske står det ett snyggt vinställ i vardagsrummet. Det är med största sannolikhet tillverkat med metalltråd för att stå stadigt och se snyggt ut.


Prydnadssaker


Det går också att göra fina prydnader med metalltråd. Ibland är det rena rama konstverk och ibland finns det också användningsområden. Ett exempel på trådprodukter som är prydnader och som samtidigt går att använda är ljusstakar av olika slag. Metall är ett material som lämpar sig väl när det ska tändas levande ljus.


Andra exempel på prydnadsobjekt som också har en funktion är ramar. Dessa kan vara gjorda av metalltråd och kan sedan ytbehandlas på olika sätt för att ge den önskade effekten. Trådprodukter som enbart är till som prydnader är en form av konst. Det är inte alltid så att dessa prydnader säljs av företaget som gör metallmöbler. De kan istället komma från en konstnär som smider och bockar fram sina verk.


Mer ljus i alla rum


Vi får inte glömma bort trådprodukterna som ger oss ljus i våra hem. En lampa kan vara gjord av metalltråd och då särskilt basen. Men det är inte bara de vackra bordslamporna som kan skapas av metall på detta vis.


Det finns ju även system för belysning som kräver partier av metall och dessa måste ofta ha böjar som man skapar med bockning. Metallen ger fina effekter och kan få lamporna att kännas lite extra kraftfulla.


Inredning som håller


Oavsett om det rör lampor, hyllor eller stolar är det viktigt att komma ihåg att trådprodukter ger oss mycket hög hållbarhet. Metaller slits inte i första taget. De förblir också fina att se på. Med rätt typ av ytbehandling kan man få en glans som aldrig försvinner. Det är lätt att hålla rent och fint och det är något som varje hem har stor nytta av!

 

 

 

 


Publicerad 2017-12-07

Tillverkning av inredning med bockautomater

Med bockautomater så kan man tillverka inredning som håller längre och som är estetiskt tilltalande med snygga former och modern design.


När man ser en industrimaskin som bockar så inser man inte alltid hur mycket vackert som kan komma ur den. Industrimaskiner är ju rätt tunga saker och de moderna bockautomaterna som styrs med datorprogram är ofta täckta av höljen som gör att man inte ser allt det häftiga som pågår inuti maskinen. Man kan förundras över detaljer och den teknik som driver bockautomater, men låt oss förundras en stund över slutresultaten och hur många områden som denna tillverkningsteknik är nödvändig för.


Från bockautomater kommer inredningen


Moderna maskiner som bockar har designats för att dra ner på tillverkningskostnader samtidigt som metallstycken och rör formas på ett effektivt sätt med perfekta resultat. Man kan bocka runda, fyrkantiga, såväl som rör med spiralprofil med bockautomater som följer instruktioner från ett datorprogram. Även om man redan innan tillverkningen drar igång ser modeller av den färdiga produkten på datorskärmar så kommer det inte att ge samma känsla som då man faktiskt håller i den färdiga möbeln eller detaljen som ska användas som inredning i hem och på arbetsplatser.


Bord och stolar är typiska exempel på inredning som man kan bocka fram. Ben som får mjuka och smidiga former med trådbockning ger samtidigt stabilitet då de är gjorda av metaller. Man kan förstås kombinera metallen med trä eller plast så att man får en möbel som är bekväm att använda, men faktum är att det är fullt möjligt att med rörbockning och kantpressning ta fram en färdig inredningsdetalj som trots att den är gjord av metall känns mjuk och smidig.


Trädgården består också av bockade produkter


I trädgården så kan man observera en hel del produkter som är bockade. Man kan ju ta en titt på fönster som finns i huset för att se metalldelar som har bockats och formats för att få precis rätt passform. Dessutom så har trädgårdar ofta staket som är gjorda av metall. Dessa kan man skapa med hjälp av trådbockning och efterbearbetning som inte bara ger skönhet utan också mycket längre hållbarhet i utomhusklimatet.


Vissa trädgårdar har växthus och trots att dessa till stor del tycks bestå av glas så skulle man aldrig kunna få fram den vackra konstruktionen utan att bocka metall.  Har man ett växthus så har man alltså dragit stor nytta av moderna bockautomater som har sett till att varje metalldel har rätt form.


Material som är vackra och slitstarka


När vi talar om metall så kan man ju få intrycket av att det alltid rör sig om någon form av stål eller den typ som vi ser i hyllor av metall som har bockats och pressats fram. Faktum är att man kan använda moderna bockautomater för många olika metallmaterial. Det går att bocka i rostfritt stål, i koppar, i aluminium såväl som i mässing. Med eller utan ytbehandling så får man en unik glans som går hand i hand med slitstarkhet som ger möbler och inredning som kan hålla bra mycket längre än det som tillverkas i andra material.

 

 

 

 


Publicerad 2017-07-05

Fördelar med att jobba med gradsaxar

Det finns många olika fördelar att jobba med gradsaxar som erbjuder en effektiv form av plåtbearbetning som många industriföretag har behov av.

På verkstaden så använder man olika typer av maskiner för att bearbeta och skära i metall som till exempel bockningsmaskiner, rundmaskiner, stansmaskiner och gradsaxar. Det finns en stor fördel med att jobba med hydraulik då man ska bearbeta metall eftersom hydrauliken erbjuder den kraft som man har behov av för att forma och klippa i plåtstycken. En gradsax utvecklas för att klara av metallstycken i olika storlek och den hydrauliska gradsaxen klarar av större plåt-ark vilket kan vara en stor fördel.


Hydrauliska gradsaxar


Det finns god anledning till att hydrauliska gradsaxar har blivit så populära. Det här är kompakta maskiner som inte tar stor plats på golvet och som samtidigt erbjuder stor kraft och precisa resultat. Gradsaxen är också en maskin som har lång hållbarhet och som kan anses vara mycket säker att jobba med.


Moderna gradsaxar är utformade för att göra det så lätt som möjligt att driva arbetsprocesser framåt. Man kan använda en gradsax som har både manuell och automatisk funktion, och som man kan ställa in för att få precis rätt arbetsmoment för den typ av metall som man ska bearbeta.


Man kan integrera de hydrauliska gradsaxarna med hydrauliska system vilket gör det lättare att nå rätt resultat. Med hjälp av handdrivna delar så kan man lättare se till att justera och få den exakthet som krävs då man jobbar med gradsaxen. God möjlighet till justeringar ser också till att man inte skadar plåt eller böjer till den på fel sätt under arbetets gång.


De hydrauliska gradsaxarna är mycket kostnadseffektiva vilket är en viktig anledning till att de används så flitigt på svenska verkstäder. Med snabb produktion och hög precision så får man resultat som alla inblandade blir nöjda med.

 

 

 


 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2023-09-09

Hur har moderna trådprodukter förändrat vår värld?

Varje dag omger vi oss med moderna trådprodukter och vi tänker inte ens på detta. Här ska vi se på hur trådprodukter har förändrat vår värld.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-02-23

Olika typer av trådprodukter för hemmet

Det finns flera spännande trådprodukter för hemmet som är särskilt slitstarka och ofta väldigt vackra att se på.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-12-07

Tillverkning av inredning med bockautomater

Med bockautomater så kan man tillverka inredning som håller längre och som är estetiskt tilltalande med snygga former och modern design.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-05

Fördelar med att jobba med gradsaxar

Det finns många olika fördelar att jobba med gradsaxar som erbjuder en effektiv form av plåtbearbetning som många industriföretag har behov av.

 

Läs mer »

 
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.bockning.se