Aktuellt


Publicerad 2017-12-07

Tillverkning av inredning med bockautomater

Med bockautomater så kan man tillverka inredning som håller längre och som är estetiskt tilltalande med snygga former och modern design.


När man ser en industrimaskin som bockar så inser man inte alltid hur mycket vackert som kan komma ur den. Industrimaskiner är ju rätt tunga saker och de moderna bockautomaterna som styrs med datorprogram är ofta täckta av höljen som gör att man inte ser allt det häftiga som pågår inuti maskinen. Man kan förundras över detaljer och den teknik som driver bockautomater, men låt oss förundras en stund över slutresultaten och hur många områden som denna tillverkningsteknik är nödvändig för.


Från bockautomater kommer inredningen


Moderna maskiner som bockar har designats för att dra ner på tillverkningskostnader samtidigt som metallstycken och rör formas på ett effektivt sätt med perfekta resultat. Man kan bocka runda, fyrkantiga, såväl som rör med spiralprofil med bockautomater som följer instruktioner från ett datorprogram. Även om man redan innan tillverkningen drar igång ser modeller av den färdiga produkten på datorskärmar så kommer det inte att ge samma känsla som då man faktiskt håller i den färdiga möbeln eller detaljen som ska användas som inredning i hem och på arbetsplatser.


Bord och stolar är typiska exempel på inredning som man kan bocka fram. Ben som får mjuka och smidiga former med trådbockning ger samtidigt stabilitet då de är gjorda av metaller. Man kan förstås kombinera metallen med trä eller plast så att man får en möbel som är bekväm att använda, men faktum är att det är fullt möjligt att med rörbockning och kantpressning ta fram en färdig inredningsdetalj som trots att den är gjord av metall känns mjuk och smidig.


Trädgården består också av bockade produkter


I trädgården så kan man observera en hel del produkter som är bockade. Man kan ju ta en titt på fönster som finns i huset för att se metalldelar som har bockats och formats för att få precis rätt passform. Dessutom så har trädgårdar ofta staket som är gjorda av metall. Dessa kan man skapa med hjälp av trådbockning och efterbearbetning som inte bara ger skönhet utan också mycket längre hållbarhet i utomhusklimatet.


Vissa trädgårdar har växthus och trots att dessa till stor del tycks bestå av glas så skulle man aldrig kunna få fram den vackra konstruktionen utan att bocka metall.  Har man ett växthus så har man alltså dragit stor nytta av moderna bockautomater som har sett till att varje metalldel har rätt form.


Material som är vackra och slitstarka


När vi talar om metall så kan man ju få intrycket av att det alltid rör sig om någon form av stål eller den typ som vi ser i hyllor av metall som har bockats och pressats fram. Faktum är att man kan använda moderna bockautomater för många olika metallmaterial. Det går att bocka i rostfritt stål, i koppar, i aluminium såväl som i mässing. Med eller utan ytbehandling så får man en unik glans som går hand i hand med slitstarkhet som ger möbler och inredning som kan hålla bra mycket längre än det som tillverkas i andra material.

 

 

 

 


 

Visa alla »

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2023-09-09

Hur har moderna trådprodukter förändrat vår värld?

Varje dag omger vi oss med moderna trådprodukter och vi tänker inte ens på detta. Här ska vi se på hur trådprodukter har förändrat vår värld.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-02-23

Olika typer av trådprodukter för hemmet

Det finns flera spännande trådprodukter för hemmet som är särskilt slitstarka och ofta väldigt vackra att se på.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-12-07

Tillverkning av inredning med bockautomater

Med bockautomater så kan man tillverka inredning som håller längre och som är estetiskt tilltalande med snygga former och modern design.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-05

Fördelar med att jobba med gradsaxar

Det finns många olika fördelar att jobba med gradsaxar som erbjuder en effektiv form av plåtbearbetning som många industriföretag har behov av.

 

Läs mer »

 




0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.bockning.se